Söndag

Idag var Christer på tränarutbildning eftersom han är tränare för Simons fotbollslag. Vi andra passade på att åka till Jörgen och Annika och gratta William som har fyllt år.
När Christer kom hem åkte vi iväg för att köpa nya fotbollsskor till Simon. Hanna gick som vanligt runt i butiken och lyckades ramla rakt över flera staplar med fotbollskor som rasade. Personalen var snabbt framme och staplade upp allt på nytt.

När vi ändå var i Heron City passade vi på att köpa en ny torktumlare, dagen avslutades med ett besök på pizzerian.
Alla var ganska trötta efter helgen.

/S

Lördag

Axel sov över hos oss för första gången. Tio i sex på morgonen vaknade killarna och lyckades inte särskilt bra med att vara tysta utan väckte hela huset och sen var det full fart.
Vi hade väl hoppats på att få sova lite längre.

Simon hade sin sista inomhusträning på morgonen, utomhussäsongen börjar den 15:e april.

Eftersom vår torktummlare har slutat fungera så tog vi med oss Hanna ut på jakt efter en ny, Simon var hemma hos Axel under tiden. Hanna uppskattade inte riktigt dagens utflykt. På vägen hem åkte vi förbi Kenneth och Jenny och hämtade upp Maja så att tjejerna kunde leka ett par timmar. Dom lekte och busade och hade jättekul.

På kvällen kom Carina och Fredrik på middag, det är alltid lika trevligt. Vi passade även på att släcka ner hela huset under "Earth Hour". Simon tyckte att det var lite småläskigt.

/S

Axel sover över

Axel sover över hos Simon och Hanna idag, just nu tittar de på filmen Bolt och äter godis.



/C

R2-D2 hittad !

Simon tappade för länge sedan bort en av sina Star Wars-figurer(R2-D2) i skolan och det var inte första gången som han tappade bort någon leksak i skolan. Alla gångerna har dock leksaken/gubben hittats dagen efter men inte den här gången, så vi har haft flera diskussioner om att ta ansvar för sina leksaker och vara rädd om dem samt att de kostar pengar.

Simon lovade även flera gånger att leta men det har varit ganska halvhjärtade försöka eller så har han helt glömt att leta vilket gjorde at vi tröttade och då fick Simon ge oss pengar från sin spargris så mycket som gubben kostade dvs 120 kr. Gissa om det sved och tårarna var många.

Till sist tog han tag i saken och började verkligen leta samt fråga sina kompisar lite mer och med hjälp av en klasskompis så satte han upp flera lappar som såg ut enligt nedan:



Och i tisdags när jag(Christer) lämnade Simon i skolan var det en klasskompis som kom fram och sa att man hade hittat hans gubbe vilket gjorde Simon jätteglad av två anledningar:
1) gubben var tillbaks
2) Han får då tillbaks sina pengar.



Tror ni att han lärde sig något....


.... NIX.    :-)

Han smugglade med sig gubben idag igen och nu ligger gubben återigen i skolan, trots att han har förbud att ta med sig leksaker till skolan.

/C

Vart tog våren vāgen ?

MMS

Det kom en hel del snō under natten.


Även söndagen var full fart

Vi hade lovat Simon & Hanna at vi skulle åka till Toys ´r us för att köpa deras stora kulpresenter, som de får när de har samlat ihop till 50 st kulor. Efter mycket letande och velade lyckades de tills sists välja, Hanna fastnade för en klätterställning för 6000 kr men det fick hon inte.

Gissa vem som valde vilken...



.... rätt svar.  :-)

Kort efter vi kom hem försvann SImon iväg på Axels kalas på Sjöhistoriska museet där det var Sjörrövartema. Medans Simon var på kalas hade Hanna en dagiskompis på besök och hela klanen Brännerud tittade förbi på fika. Så fort de hade åkt kom granntjejen förbi och lekte med Hanna och hennes kompis. När alla så småningom åkt hem så var Hannas första kommentar:
"- Nu får jag leka själv..."

Idag stod Hanna för middagen då hon bakade pizza dvs kavlade ut degen och la på alla tillbehör(tomatsås, skinka och ost) medan SImon lekte med sitt lasersvärd. Det var två ganska trötta barn som gick och la sig ikväll.





/C&S


Jill 30 år

MMS

Jill ōppnar paketet från Simon & Hanna... en prutkudde.

När vi frågade Simon vad han tyckte att vi skulle ge till Jill så sa han en prutkudde, så SImon & Hanne gav Jill en prutkudde i 30-års present men och fick också smycken(halsbans & örhänge) från Pilgrim.

På förmiddagen hade SImon även var på lagfotografering för sitt fotbollslag samt tagit individuella bilder, jag tror bilderna blev bra. Jag(Christer) är hudvudansvarig för Simon lag så även jag var med på lagfotot och sen föll det på min lott att skriva vad alla barnen heter så det blev rätt på lagfotot, vilket inte var helt lätt. Det är ganksa många barn att hålla ordning på, bara igår kallade jag en kille Hannes flera gånger och jag tyckte att det var lite konstigt att han inte reagerade..tills jag kom på att han heter Alexander.  :-)



Sen på kväll en kom Kenneth, Jenny, Julia och Maja på middag och det var full fart, framförallt småtjejerna lekte hela tiden. Ända till halv ett på natten... Simon & Hanna var väldigt svåra att väclka på söndagmorgonen. Vi väckte dem vid 09.30.

/C


Huddinge tal- och språkförskola

Idag var jag och Christer på besök på Huddinges tal- och språkförskola, vilket är en av två förskolor som vi har sökt plats hos för Hanna inför hösten.
Den ligger i Flemingsberg och där går det 12 barn uppdelat på två avdelningar samtidigt som det jobbar 4 personal plus en talpedagog och sedan kommer det en logoped regelbundet. 
Allt verkade jättebra, dom kommer att ta in 6 barn till hösten.
Imorgon ska talpedagogen och ytterligare en ur personalen till Hannas dagis på besök.

Vi ska även försöka få till ett besök på det andra, landstingsfinansierade, dagiset.
I april-maj kommer vi att få besked om plats till hösten,d et är bara att hålla tummarna.

/S

Susannes nya telefon

MMS

Nu har jag äntligen köpt en ny mobiltelefon som förhoppningsvis är mycket bättre än den gamla. 


Bowling i Heron city

MMS

Imorse kom Eskil och William till oss. Vi åkte till Heron City och bowlade.
Slutställningen:
1 Christer
2 Simon & Hanna
4 William
5 Eskil & Susanne
Därefer gick vi och åt lunch, Simon, Eskil & William valde McDonald´s medans Hanna valde grekiskt.
Efter lunchen åkte vi hem. Ikväll blir det tacos till middag innan Eskil och William åker hem.

/S


Kalas


Idag var Hanna på kalas hos en dagiskompis iklädd klänningen som hon fått av farmor och farfar, skorna som tillhör fick dock stanna hemma. För första gången ville hon gå själv på kalaset och det gick jättebra.
Medans Hanna var på kalas passade Simon på att åka hem till en kompis.

/S

RSS 2.0