På golfrangen

I helgen var vi alla och stod och slog några hinkar på golfrangen, det var första gången för Simon och andra gången för Hanna. Hanna slog iväg bollarna i en raskt tempo och sa när hon var klar:
"- Jag vann"



/C


Fyrhjuling

Idag efter skolan provade Simon och köra Axels fyrhjuling. Ibörjan vågade han inte gasa och bromsa själv, Axel fick gå brevid på ena sidan och gasa och Saga på den andra sidan och bromsa, men efter ett tag körde Simon själv. Han blev snabbt duktig. Nu tycker Simon att vi kan köpa en fyrhjuling.
  
Hanna var lite rädd när Simon skulle åka så hon vågade inte gå över till Axels tomt, utan hon stod på vår tomt och kikade genom häcken, det såg ganska roligt. Tyvärr fick jag inte det på kort.

/S


Midsommar

Midsommar firade vi hemma tillsammans med Seppo, Mari, Magnus och Ulrika och en massa barn.
Vi hade jättetrevligt och det blev ganska sent.

Midsommardagen tog vi det ganska lungt, hela familjen var ganska trötta.
Magnus och Ulrika med familj kom förbi för att äta lunch (rester från dagen innan) och sedan gick vi ner till konstgräset på Källbrink och spelade lite fotboll.


Kvällen tillbringade vi i soffan framför en film, det var ganska skönt.

/S

Fotboll och picknick

Igår hade Simons fotbollslag sommaravslutning, istället för träning var det match mellan föräldrar och barn. Killarna vann med 4-2 därefter grillade vi. Det blev riktigt lyckat. 



   

/S

Bio i regnet

Igår fick Simon gå på bio tillsammans med Axel, Hanna blev jätteledsen så vi lovade henne att hon skulle få gå idag.
Jag tog med mig Hanna och Nathalie för att se "Pettson och Findus", efter bion åt vi pannkakor innan det var dax att åka hem. Båda tjejerna var nöjda. När vi kom hem somnade både jag och Hanna i soffan.

/S


Övernattning och middag

Igår var Simon och Hannas kompisar, Simon och Nathalie här med sina syskon och föräldrar på middag. Samtidigt var vi barnvakt åt Agnes och Vera som sov över. Totalt var det 8 barn mellan 7 månader och 8 år och 4 vuxna, det fukade jättebra. Alla barn lekte till sent.
När det var dax att sova la vi ut Simon och Hannas madrasser på golvet tillsammans med två extra madrasser i allrummet. Agnes och Vera ville inte gå hem imorse när deras pappa kom för att hämta dom.

/S

Ny lampa i hallen

MMS

Det är bra högt till lampkontakten i hallen, det behövdes en tredelad stege för att nå upp. Susanne var skitskraj och hon höll endast i stegen och var inte den som behönde klättra. :-)



/C


Skolavslutning

Igår hade Simon skolavslutning, tanken var att dom skulle vara utomhus, men eftersom vädret inte var det bästa så fick allt flyttas in till aulan. Årets tema på avslutningen var Sverige under 100 år och Simons klass skulle vara utklädda till sjömän. Flytvästen fick Simon låna av en jobbarkompis son.
  
  
När föreställningen var klar, gick vi upp till klassrummet för att fortsätta avslutningen.

Nu är det fritids som gäller i tre veckor innan det blir sommarlov.

/S

Jordgubbar och glass

I tisdags hade Hanna med sig jordgubbar och glass til dagis. Ville bjuda på någonting eftersom hon slutar om några veckor på dagis. Hanna fick sitta på en "kalasstol" när dom skulle äta. Personalen passade även på att ge Hanna en födelsedagspresent.

Det känns lite konstigt att det bara är tre veckor kvar på Fölet.

Fika i Skārholmen

MMS

I lördags åkte vi till IKEA, Simon och Hanna fick vara på "Småland" medans vi var inne och handlade. Därefter åkte vi till Skärholmen och köpte badkläder till både Simon och Hanna.
Vi har āven varit på IKEA.


Vårfest på dagis

I torsdags var det dags för den årliga vårfestan på dagis. Temat i år var "djur". Tyvärr var vädret inte det bästa, det regnade en del och var lite småkallt. Efter sången som var utomhus var det fika imonhus. Hanna hade själv gjort hatten samt målat sin tröja, hon är jättestålt över den.
   

/S

Vattenspridare

Förra lördagen innan picknicken på Sundby badade SImon och Hanna i vattenspridaren.



RSS 2.0