Stensover

Simon & Hanna somnade stenhårt i bilen efter ha varit och träffan farmor och farfar på fredagsskvällen. Hanna vaknade dock sen när hon hamnade i sin säng och fick till slut flyttas till vår säng.

DSC00027.JPG 

/C

Först dagen på nytt jobb

Idag var första riktiga dagen på Ecolab, det känns skönt att få börja på riktigt. Igår var det avtackning av mig och Ali som slutar på fredag. Det blev både tal, sång och en hel del presenter. Bl a ett presentkort på Åhléns, det kommer att komma väl till pass, få se om jag ska unna mig en dag på Stockholm Day Spa.
Simon och Hanna tycker också att det är skönt jag har bytt jobb, numera får dom sova lite längre på mornarna och äta frukost hemma. Simon kommer inte att sakna den "hårda" gröten. Deras nya dagistider är 8-16.45.
/S

Storhandling

Jag och Susanne turas om att ca vart 10 dag åka och storhandla och den här gången var det min tur. Åkte vid 19 och var hemma vid ca 21. Belv väldigt dyrt den här gången, vet inte varför faktiskt...hela 2477 kr. Brukar normalt ligga på 1500-1700 kr. Tog t.o.m hem kvittot men hittade bara några poster som var utöver det vanliga, lite blockljus till adventstaken.

Konstigt. Kvittot stämde också.

image89 

/C

ÅF-Systems familjebio - Surf´s Up

ÅF System hade sin årliga familjebio(godis och dricka ingick, syns i bakgrunden på första bilden) och den här gången var det filmen Surf´s Up. Detta var också Hannas första biobesök och det gick ganska bra, hon orkade kolla i ca 50 minuter. Sen gick hon och Susanne ut.

Vi hade fått förvarningar från Jörgen om att filmen skulle vara skit(Jörgen hade sett den tillsammans med Eskil & William plus två kompisar och alla vara av samma åsikt) men Simon tyckte den var bra och jag tyckte den var helt ok.

Största nackdelen var att vi skulle vara där 9:30 då filmen började 10, så det var lite lugnt att behöva ställa klockan på 7:15 en söndagmorgon för att gå upp och se på bio. Dessutom var Kenneth&Jenny på besök kvällen innan, så Simon och Hanna var inte direkt jättepigga när de vaknade.

DSC00257.JPG 

Possering framför en annan bild:

DSC00258.JPG

Hanna redo:
DSC00259.JPG

/C

Simon spelar tennis

DSC00024.JPG 
På bollskolan i lördags fick Simon pröva på att spela tennis. Istället för bollar fick han en ballong, han tyckte att det var riktigt kul.
/S

Tillbaks i vardagen

Idag var i tillbaks i de normala gängorna igen, både Hanna och Simon är nu tillbaks på dagis. Det hade gått bra för Hanna idag, hon hade orkat med hela dagen och inte behövt tagit någon astma medicin under dagen.

Skönt.

Vi har varit hemma och VAB:at 7 arbetsdagar. Susanne är på konferens med Ecolab med efterföljande middag, så jag fick börja med att gå tidigt från jobbet...

Hörde på radio idag att vinterkräk är tillbaks, jätteroligt. Får se om vi klara oss i år, den väntas nu sin kulmen under julen....

/C

Sjukt lugn helg

Vi skulle varit och ätit middag hos en av Simon dagiskompisar i lördags och vi skulle besökt Annika som fyllt år men av det blev det heller INGET. Hanna är fortsatt sjuk men Simon är iallafall på bättringsvägen men fortfarande hostig.

Susanne är hemma och VAB:ar imorgon och eventuellt är jag hemma på tisdag.

Susanne har endast 5 arbetsdagar kvar på Sida nu...

/C


Hanna somnade i soffan.

Hanna hostade en hel del när hon skulle sova igår, så till slut fick hon komma ner och sitta i soffan. Efter en liten stund så sov hon djupt och sov sen ganska bra under natten, hon fick sin förkylningsastma medicin en gång under natten.

DSC00256.JPG 

Men hon tycker inte om pencilinet hon får, man får låsa fast henne ordentligt och ta lite lite i taget.

Simon går det bättre med men då har han någon värre å jämföra med. Hans hostmedicin.  :-)

/C

Hanna sjuk

image80
Imorse var Hanna på vårdcentralen och det visade att även hon har halsfluss.
Hon har hittat en ny favoritfilm, "Musse Pigg räddar jultomten", den tittade hon på minst 5 gånger efter varandra innan hon somnade halvstående.
Simon är ialla fall på dagis, igår morse sprang han runt till alla sina kompisar och sa "NU ÄR JAG FRISK".
/S

Simon tillbaks på dagis.... Hanna sjuk

Idag fick Simon gå tillbaks till dagis, han har ingen feber och hostade ingenting under natten och då hade vi tagit bort krupphostmedicinen(Lepthon någonting). Så det är skönt.

Dock så var vi inte ur VAB-träsket ändå för Hanna har fått feber(inte så hög men ändå feber)... Hanna kändes lite varm när hon vaknade och mycket riktigt så hade hon feber. Hon verkade lite hängig och trött igår kväll. Jag(Christer) hade gått upp tidigt för att åka till jobbet och skulle bara vara med och väcka Simon & Hanna, hade t.o.m stryckit(stavas det så ? ...ser konstigt ut...) skjortan på morgonen men det var onödigt.

Vi misstänkte dock detta men man hoppades att det inte skulle vara något.

För drygt en vecka sedan sa jag och Susanne att vi hade haft en väldigt lugn VAB-höst men det har vi snabbt fått äta upp.

/C

Första skottningen & Simon fortsatt sjuk

Jaha, så var det dags för årets första skotning. Det hade kommit några cm och det var lika bra att skotta bort det så det inte blir is när det sen smälter och fryser på igen.

DSC00255.JPG 

Simon är fortfarande hemma, han fick feber natten mot måndag trots att han äter pencilin. Så efter rådgivning med Sjukvårdsrådgivningen så åkte Susanne up till akuten(det enda som är öppet på natten) men då han äter just pencilin så gick det inte att ta reda på vad han har. Susanne stannade hemma på måndagen och jag är hemma idag och imorgon, sen får vi se hur det blir på torsdag.

Simon har någon slags halv krupp hosta också, så han får medicin för det också. Väldigt mycket medicin just nu för honom, igår tog han fyra olika sorter innan läggdags.
* Pencilin
* Kruppmedicin
* Astma medicin
* Alvedon för feber

Han har iallafall inte haft någon feber under dagen men hostar en del och är ganska trött.

Först var pencilinet ingen höjdare men när han fick kruppmedicinen så steg pencilinet i graderna, den benämns nu som den "goda medicinen".  :-)
/C

In i stora platt-tv världen...

DSC00253.JPG
 
Så har även vi tagit klivit in i platt-tv världen. Blev till slut en 40 tums platt-TV även om jag(Christer) var bra sugen på en 46 tums men den hade blivit alldeles för stor då vi inte sitter tillräckligt långt ifrån... Men väl på plats med 40 tummarn så var den väldigt stor ändå...  :-)

Självklart i 1920 x 1080 dvs Full HD.

Nu ska vi fortsätta se Pirates 3, vi orkade bara se halva igår. Riktiga partydjur jag och Susanne... e tufft å vara uppe till 23 på en lördag. :-)

/C

Simon bättre

Tabletter fungerade inte, Simon höll dem i munnen så att de smälte i munnen vilket smakade skit. Så fick fick byta till vätska istället (fick hjälp av grannen att skriva ut ett nytt recept) och det fungerade bra mycket bättre. Simon har nu fått 3 doser och man märker redan skillnad.

Dock så kommer han vara hemma från dagis imorgon ändå.

/C

Fars dag

Tröja från Simon & Hanna

DSC00250.JPG 

Samt ett kort som Simon gjort på dagis:

DSC00254.JPG

Och en bonuspresent från Susanne:

DSC00251.JPG

/C

Hanna städar.

Hanna hjälper till att skura golv i badrummet när vi veckostädade, det blev VÄLDIGT blött i badrummet.

DSC00247.JPG 

DSC00248.JPG

/C

Plattläggningen

Har glömt att ta bilder på hur den nya plattläggningen ser ut.

DSC00245.JPG 

Och vid entrén:

DSC00246.JPG

Sen kom det snö inatt också.

/C

Simon sjuk

Precis som jag misstänkte igår kväll så är nu Simon sjuk. Simon var toktrött när han kom hem igår kväll efter att ha varit och lekt hos en dagiskompis. Han somnade jättefort och sen senare på kvällen när vi gick och la oss hade Simon 39.2 i feber.

Ska ringa vårdcentralen nu under morgonen och försöka få en tid, SImon har klagat på halsont ganska länge och nu verkar det ha brutit ut.

Efter besök hos vårdcentralen så visar det sig att Simon har halsfluss, så nu blir det pencilin för hans del. Den här gången skrev läkarn ut tabletter, förhoppningsvis går det bättre än när det är vätska(=krångel)

/C

Hanna rakar benen.

DSC00244.JPG 

Jag höll på och rakade mig men så kom Hanna och ville "raka" sig, först gjorde hon som mig dvs rakade ansiktet men efter en liten stund så började hon göra som mamma.

3 år och rakar redan benen.

:-)

/C

Spökkalas hos Axel.

DSC00243.JPG 

Simon & Hanna var på spökkalas hos Axel och fick dricka blod(jordgubbssaft), äta fingrar(prinskorvar) mm. Dessutom så fanns det kolsyreis så det rök som bara den vid entrén till Axel, riktigt häftigt faktiskt.

Kalasen började vid 16 och slutade vid 20, så de var väldigt trötta när det var slut och somnade direkt när de kom hem.

(C

Lek med lera.

DSC00242.JPG 

Rensade under trappen och hittade snart en ett år gammal julklapp till Simon & Hanna....  :-)
Hade totalt glömnt bort denna, Hanna höll på längre.

/C

Första snön.

DSC00241.JPG 

Jaha, så har första snön kommit till Huddinge. Dock så smälter detta bort under dagen men ändå...

/C

RSS 2.0