Hockeyderby

AIK skulle möte bajen i sista hockeyderbyt för säsongen, så jag gick tillsammans med Fredrik(Näslund) och Per(pojkvän till fredriks syster). AIK tog ganska snabbt kommandon och det stod 3-0 efter första perioden. 2-0-målet var riktigt läckert. Efter 2 perioder stod det 4-0 och Bajen hade inte särskilt mycket att komma med, dock så i tredje så drog AIK på sig grymt många utvisningar och Bajen kunde reducera 2 ggr, sista målet i spel 6 mot 3.

En rolig sak var att jag känner/känner till huvuddomaren, han gick i parallellklassen i högstadiet och vi gick och klippte oss hos hans mamma när vi var små....  :-)
Han gjorde väl en okej match, den var nog inte så enkel att döma med övertända spelare och bråk i första perioden.

Spelet var inte bra, förstår inte hur det skulle lyckas i en kvalserie samt mot ett elitserielag. AIK var inte bra, det var många felpassningar och konstiga beslut samt att pucken verkade vara hal som en ål. Dock så var Bajen ännu sämre.

Hyfsat mycket publik, nästan 4000. Kategori C-supportrarna(dvs huliganerna) hade också "prioriterat" denna match och att det skulle bli bråk var ingen högoddsare. Stämningen på arenan var hätsk och aggresiv mellan klackarna. Polisen hade mobilserat för fullt, det var längesen jag såg så många poliser. Antaglien berodde det för att de alla var på ett ställe...

Kul att vara på hockey men jag får se om det blir något mer, tar med Simon i så fall. Man är inte där för att kolla på bra hockey. Senast jag gick var under NHL-strejken, tror det var 2004...

DSC00314.JPG 
(AIK i vita tröjor pga "bortamatch")

/C

Bröllopsdag

Vår 1-åriga bröllopsdag firade vi på Clarion Hotel med Romatikpaketet. Det var ett väldigt fint rum och utsikten från toalettstolen(Ja, toalettstolen) kan ni se på bilden nedan:

DSC00310.JPG 

Det följde även med en skumpa men den åkte med hem då vi inte orkade dricka upp den. Vi var så mätta efter middagen.

DSC00309.JPG

En 3-rättersmiddag ingick i paketet och menyn var:
Förrätt: Hummersoppa - ok om man gillar hummer
Huvudrätt: Grillad ryggbiff med rökt smör och pommes frites - riktigt gott
Efterrätt: Muffins och fryst mjölk - lite halvskumt att få fryst mjölk men det var helt ok

Att dricka valde vi tillhörande vinpaket och det var riktigt gott. Man var enormt mätt efter middagen.  :-)

Frukostbuffén var riktigt bra den också, ett riktigt trevligt och fint hotell.

Simon & Hanna... ja de sov över hos sina kusiner Eskil och William.

/C

Idrottsskola

DSC00308.JPG
Idrottsskola

Hanna klättrar

Saker som tidigare varit på köksbänken har fått stå i fred men nu är det slut med det. Hanna klättrar lätt upp, vet inte ens om Simon kan klättra upp.

Driftig tös.

 

Det blir dagis imorgon, hon verkar inte bli sjuk.

/C

Hanna sjuk

Dagis ringde igår vid lunchtid och sa att Hanna inte var sig lik, hon ville inte äta. De hade tagit tempen på henna men hon hade ingen feber, så Susanne åkte och hämtade henne och åkte hem och åt lunch medan jag var på väg hem så att Susanne kunde åka tillbaks.

Sen på kvällen hade Hanna lite feber(38,1) men imorse när hon vaknade hade hon ingen feber. Dock så får hon vara hemma idag för säkerthetsskull, så vi delar på dagen. Jag är hemma på förmiddagen till 12 och Susanne är hemma från 12.

/C

Tider på trafikinformationsskultar

Vägverket har haft detta en tid, tror jag såg det första gången i höstas. Det sitter en skylt precis innan man kör på Kymlingelänken när man kommer från Kista och den som visas nedan sitter vid påfartenvid Sörentorp(Mellan Kista och Järva korg) i norrgående riktning.

De är helt suveräna, man får en fingervisning om hur MYCKET kö det är och då kan man överväga att köra runt lite dvs via av-och påfarter samt runt Karolinska. 19 minuter till Norrtull brukar betyda att det går ganska trögt vilket gjorde att jag körde av vid Järva krog och längs med E4:an på av/påfarten, för att sen köra på igen efter Försundavik(där sitter det en till skylt med tidsinformation).

Därefter lättade det och jag brydde mig aldrig om att köra via Karolinska.

DSC00303.JPG 

Grymt bra skyltar!
/C

Demolering av pepparkakshus

Så är julen helt över, igår fick Simon och Hanna förstöra det pepparkakshus som vi gjort.  :-)

 

/C

Ny Bil ?

Vi var och kollade lite på bilar idag, först Toyota Corolla Verso och sen Ford S-max och bägge bilarna är så kallade minibussbilar dvs har 7 säten efter lite pyssel. Det säte längst bak går att "trolla" bort och få ner det i golvet.

Toyotan hade alldeles för litet bagageutrymme, det blev inte särskilt stor skillnad jämfört med SAAB:en och i sätena längst bak kunde endast barn sitta. Var en slags nödsäten. Nej, den är inte aktuell.



Dock så var Fords S-max betydligt bättre, man får ett rejält bagageutrymme och den kändes bra mycket bättre. Nackdelan är att bagaget bak fick en liten upphöjning när man "tog" bort stolarna. Det var rejält med utrymme övrigt i bilen och 3 riktiga säten i mittenledet. Jämfört med SAAB:en där man inte sitter så bra i mitten bak.
Ford S-max är helt klart intressant den dag vi byter bil. Ett till plus var att i april kommer även en E85-variant.

image132

/C


Idrottsskolan igång

SÅ var även Simons idrottsskolan igång med hinerbana, diverse lekar samt en innebandybana.

DSC00295.JPG 

I hinderbanan så fanns det en tunnel och Simon var den enda som ålade igenom på rygg.

DSC00297.JPG

/C

Första arbetsveckan snart över

Snart är första arbetsveckan efter jul&nyår över, skönt. Känner mig lite småseg, från att ha vaknat vid 8-snåret till att klockan ringer och väcker en vid 5:20.... värdefulla sömntimmar.  :-)

Ikväll kommer vi ha 5 barn hemma, grannen behövde barnvakt i någon timme på kvällen. Så det blir fullt hus ett tag...

/C


Granen avklädd

SÅ där, nu åkte granen ut. Den började se lite trött och torr ut, dock så barrade den inte så farligt men kulorna började att ramla av grenarna. Så det var bara en tidsfråga innan glaskulorna(som satt högre upp så att Simon & Hanna inte nådde dem) skulle ramla ner.

DSC00294.JPG 

/C

Endast för test:Ska försöka sätta bloggen på bloggkartan i Huddinge, webbadress bloggkartan.se

Vatten över huvudet ?

Vi återupplivade vårt gamla akvarium igår, dels har det varit utlånat i något år och sen har det nog stått i garaget i ca 6 månader. Men så flög fan i oss och igår så bar vi upp det och det står nu i badrummet uppe. Simon och Hanna visste inget om detta så de blev lite förvånade när de vaknade imorse.
:-)

DSC00293.JPG 

Vi köper fiskar i helgen. Får se vad det blir.

/C

Ostnor i DN

Hittade en liten notis i DN ekonomi att Ostnor varslar 80 personer.

DSC00292.JPG 

I Mora tidningen(Dalarnas tidning avd Mora) så är det större rubriker som "Chockbesked i Mora idag".
Länk till artikeln:  http://www.dalarnastidningar.se/nyheter/mora/article267015.ece

/C

Snowracer i parken.

Det finns inga bra backar i närheten, så vi packade in snowracrar och åkte till Rosendahlsparken. Backarna där var precis lagom, för både Simon och Hanna. Vi var där i ca 1.5 timme, sen började de bli ganska trötta och vi åkte hem och åt lunch.

DSC00291.JPG 

/C

Golf

Susanne ska börja spela golf och kommer gå en nybörjarkurs under januari. SÅ vi förbi budgetgolf och köpte ett startset som det inte gör så mycket om hon slår sönder. 

image127 
/C

Röj i snön

Det hade kommit en del nysnö under natten mellan den 2:a och den 3:e, så vi var ute och röjde i snön. Var ju tvungen att testa Hannas nya snowracer. Så jag och Susanne sprang runt och drog var sin snowracer.



/C

Födelsedag - 33 år idag

Och så var man 33, känner ingen större skillnad mellan 32 och 33.  :-)

På morgonen väcktes jag av skönsång(nåja) från Simon och Susanne. Jag fick ett AIK-bälte, en nya klocka samt en presentkort till AIK shopen. Utav svärmor fick jag innebandyglasögon, kan nog vara bra att skydda ögonen. Spelar på en riktigt blåbärsnivå där hög klubba är om klubbbladet nuddar taket...  :-)

DSC00288.JPG 

/C

RSS 2.0