Internseminarium

På ÅF-System har man gjort så att varje konsult ska på ett lunchseminarie presentera något som den konsulten kan eller läst i sig på och redogöra för övriga i Kista. Så här såg kallelsen ut:

Bluetooth - trender och marknadsanalys
- Kort om historik samt grunder kring teknik och protokoll
- Bluetooth nyheter 2007
- Roadmap för standarden
- Marknadsanalys - hur går det för tillverkarna ?

Vecka 22, tisdag 27 maj, kl.11:30
Stora konf. rummet plan 1, Kista
--------------------------------------------------------------------------------
Nytt internseminarium i Kista.
Syfte: att sprida kunskap och skapa nätverk.
--------------------------------------------------------------------------------
Mat ingår
--------------------------------------------------------------------------------
Tid: Tisdag 27 maj kl. 11.30
Plats: Stora konf. rummet plan 1, Kista

Christer hälsar er välkomna.


Så jag har under senaste veckan och framförallt slitit som en hund för att få ihop det, man är som vanligt ute i sista stund. Väl där så säger min chef att jag måste hålla det på engelska då det är en kinesisk konsult där (jag hade förberett ALLT på svenska, då tidigare internseminarium hade varit på svenska), så jag fick snabbt svänga om och det gjorde att presentationen gick lite knackigare.

Jag hade ju tränat på att hålla den på svenska.... så kan det gå.

Tror de flesta tyckte det var intressant, är svårt att försöka hålla det på en lagom teknisk nivå då det är en marknadsanalys

Min chef såg och sa att det syntes att jag hade lagt ner en hel del arbete på min analys, vilket är sant. Så det var ju kul. Passar alldeles utmärkt inför mitt lönesamtal nästa vecka.

Lönesamtalet ska bli grymt intressant då jag på senaste konferensen fick utmärkelsen årets mjukvarukonsult 2007. Där fick  jag gå upp på en stor scen och ta emot ett symboliskt pris(300 kr på Ginza.se) samt motivering till min utnämning. Kul och grymt oväntat, fick jordens tunghäfta a la bröllopet.  :-)

/C

Skolpicknik

Igår så var det skolpicknik på kvällen, dvs ett tillfälle för föräldrar, barn och blivande lärare att träffas. Till vår picknik hade vi gjort pastasallad och vi tog allt i en picknikryggsäck som Susanne hade fått från Sida. Den var riktigt bra faktiskt.


   

Var fin väder också men det blåste snålt.

/C

Home alone

Susanne ska på resa med några grannar och Simon & Hannasover över hos farmor och farfar natten till lördag... så jag blir hemma själv.

Hanna & Simon hade studiedag idag på dagis så det har varit hela dagen hos farmor&farfar och då Simon hade prata flera gånger om att få sova över så fick de göra det idag.

Så jag har FBF.... fru-och-barn-fritt.
:-)

/C

Helgen

I brist på möjlighet att mobilblogga så får det bli textuppdateringar.

I fredags la vi sista biten av gräsmatten(dvs det som blev förstört när vi la om plattorna). Skönt att få all gräsmatta på plats. Nu är det bara att vattna och vattna..... och vattna.

Lördagen köpte vi nya skor till Simon och Hanna, på kvällen kom Marc & Jill på middag.

Igår(söndag) så spelajde jag(Christer) golf tillsammans med grannarna på Salems GK. Gick hyfsat för att vara första rundan, fick ihop 25p och 83 slag(efter att ha dragit bort erhållna slagen tror det kallas netto...).

Sen var det AIK-match igår med Gnagisland innan så Susanne åkte i förväg med Simon och Hanna, de fick skjuss av farfar och sen var det tydligen fullt röj på Gnagisland.  SImon var in en brandbil och fick även testa på en defiblirator, de hoppade i en hoppborg och Simon fick AIK-flaggorn målade i ansiktet. Hanna ville inte bli målad eller sitta i brandbilen, hon är mer blyg än Simon... eller rättare sagt, Simon har inga hämningar alls.  :-)

Simon för tur med sig när han är på Råsunda, vajre gång han är med så har AIK vunnit. Samma för Hanna men igår var henens första match på Råsunda.  :-)

/C

Dåligt med uppdatering

Det har varit väldigt dåligt med uppdatering den senaste tiden, beror delvis på att det inte gått att mobilblogga. Bilderna/filerna verkar inte hamna på bloggen, håller på och undersöker detta.

Vad har hänt den senaste tiden:
* Studsmattan är uppsatt. Står nu på baksidan, vilket gjorde att jordgubbslandet behövde flyttas
* Susanne har fyllt år - Simon berättade för hela dagis att mamma var 34 och pappa BARA 33 år.  :-)
* Vi var och såg en Nalle Puh föreställning i Annexet vid Globen 1/5 - Hanna och Simon tycket det var helkul
* Har rullar gräs på framsidan, totalt 75 kvm. Återstår dock 20-25 kvm att rulla.
* Firade Valborg(plus fördelsedag) hos Ellinor & Andreas
* Hanna går hos logopeden varje torsdag, återstår 3 besök

/C

RSS 2.0