Sportlov

Den här veckan har det varit sportlov, men Simon och Hanna har gått som vanligt. I onsdags kunde Hanna gå tillbaka till dagis.
I skolan har dom hittat på en hel del saker eftersom det har varit så få barn, i tisdags var det skidskor, i onsdag åkte dom till Västertorp (av alla ställen) för att åka stjärtlapp och i fredags var dom och bowlade. Simon fick 104 poäng och vann  "sin" bana. 
I onsdag var Simon hos läkaren och fick svar på magnetröntgen. Allt var bra.

I går var det fotbollsturnering i Huddingehallen. Det var Simons lag som anordnade "Sportlovscupen" och bjöd in övriga Huddinge lag. Alla lag fick spela 3 matcher och Simon fick stå i mål i en av dom.
MMS

Det var även medaljutdelning.

När allt var slut så följde en av Simons kompisar med oss hem. Hannas bästa kompis Desirée kom också hem till oss.
Det var full fart under eftermiddagen. På kvällen var både Simon och Hanna ganska trötta.

/S


Simons fråga

Nu ikväll när Simon höll på och byta om för at gå och lägga sig slängde han ut följande fråga:

- Pappa, hur lång tid tar det att hoppa jorden runt på ett ben ?

Ingen aning....  :-)

/C


Hanna fōrkyld

MMS


Hanna har hostat en hel del de senaste dagarna och när vi var ute igår och lekte i snön så hostade hon konstant, hon har ingen feber men verkar lite småtrött så hon får vara hema från dagis idag.

Hon gillade inte att jag fotade henna när hon satt i soffan...  :-)

/C


Snōovāder

MMS

Det har kommit massor med snō och det fortsatte snö långt efter att vi hade varit ute och skottat bort det första. Det var minst lika mycket till som kom, så nu är det rejäl vinter.

/C


AIK-ŌSK

MMS

1-0 i halvtid, mål precis gjort av Burgic.
Vid fulltid var det 3-1, AIK var det klart bättre laget.

Det blev lite småkallt i slutet men det hade varit värre om matchen hade varit på söndagen då snöovädret kom.

/C


Skridsko disco

Igår var Simon på skridsko disco i Segeltorpshallen tillsammans med Simon E och hans familj. Dom åt pizza, godis och åkte skridskor. Simons lillasyster Nathalie föjde med Hanna hem efter dagis. Tjejerna lekte hela kvällen, tror att dom tyckte att det var ganska skönt att vara utan sina storebröder.
Simon kom hem vid 10-tiden och då åkte Nathalie hem. Det var en sliten kille som kom.

/S


Ōppet hus på skolan

Med dansuppvisning

MMS


I torsdags var det Öppet hus i skolan. Simons klass hade även en dansuppvisning. Dom hade verkliget övat, dom var jätteduktiga. Simon visade även upp en hel del saker som dom har gjort.
/C

Helgen

MMS

När vi vaknade på lördagen var det minus 20 grader så vi tog det lite lugnt på morgonen. Det blev dock fort varm när solen kom fram. Väl uppe i backen hittade Simon ganska fort alla gupp som var uppbyggda i backen.
Hanna lärde sig åkta knappliften själv. Christer åkte först, sen Hanna och sist jag. Christer hoppade av, men Hanna fortsatte upp i liften. Efter en hel del ropande från mig, hoppade hon dock av och åkte direkt ner. Jag hade inte en chans att hinna ikapp henne. Men hon klarade det galant.
Efter ett tag kom hon även på hur man svänger med skidorna.
När vi väl kom till stugan var alla ganska trötta efter en hel dag i backen.

Synd att det bara var två dagars skidåkning, men om det är snö i påsk åker vi upp igen. Det var verkligen kul att det släppte för både Simon och Hanna, men den som har gjort störst framsteg är Hanna om man tänkter på hur hon åkte i julas.
I söndags packade vi bilen och åkte hem till verkligheten igen. Det var skönt att komma iväg några dagar, det behövde vi efter dom senaste veckorna.

/S


Fredag den 13:e

MMS
Vi hyrde utrustning till Simon och Hanna och sedan var det bara att börja åka. Simon var jätterädd i början, så vi tog det lugnt fram till lunch. Sedan hade Simon en skidlektion och hans skidlärare var jättebra och efter det åkte han helt själv i barnbacken. Hanna fick vi hjälpa lite mer. Till Christers stora glädje började även jag att ta Hanna i liften. Efter ett par timmar i backen var det ganska skönt att komma till stugan och tända brasan.

/S


Hanna åker

MMS

Hanna började åka själv första dagen i backen. Vi släppte henne där det började plana ut så att hon fick åka själv och det gick för det mesta ganska bra.
Vi hade jättefint väder även om det inte ser så ut på bilden.

/S


Mot Gesunda

MMS
I torsdags åkte vi till Gesunda för en liten förlängd helg. Christer och jag smet lite tidgare från våra jobb och sedan var det bara att packa bilen och åka iväg. Simon och Hanna satt och tittade på film.
Vi försökte hålla dom vakna, men det var svårt eftersom vi inte var framme förrän 22.30. Tur att Pelle hade satt på värmen, det var bara att packa upp maten och bädda sängarna.
När vi väl kom fram var det minus 22 grader och 3-4 dm snö.

/S


Hanna

Nu är Hanna äntligen klar med sin bedömning, hon har varit på Huddige Sjukhus mån, tis och ons, totalt 3 timmar den här veckan. Hon har varit jätteduktig, några tester var lätta och några var lite svårare. 
Christer och jag ska tillbaka på onsdag nästa vecka och få höra resultatet. Vi har nu skrivit under ansökningar om språkdagis inför hösten för Hanna.



Det har varit två hektiska och jobbiga veckor med möten med div personer så imorgon åker vi till Gesunda över helgen. Det ska bli skönt att komma iväg några dagar och åka skidor och bara ta det lungt. Simon ska gå i skidskola på fredag, han är lite rädd inför det och det kan man ju förstå.

Fortsättning följer ......

/S

Simon sjuk/magnetröntgen

Igår när vi hämtade Simon och Hanna i Tyresö berättade Jörgen och Annika att Simon hade haft krupphosta på morgonen, dock var han pigg och kunde gå på kalas.
På kvällen började han låta förkyld och hostade en del så han fick stanna hemma från skolan idag.

Trots att han inte var helt pigg åkte vi iväg till Sabbatsbergs sjukhus för magnetröntgen av hans knä. Det gick jättebra, men Simon tyckte att det var jobbigt att ligga helt still i ca 20 minuter plus att det lät mycket. Både Simon och jag fick hörselkåpor på oss plus att Simon fick öronproppar.
Om tre veckor ska Simon tillbaka till läkaren och få svaren på röntgen.

/S

Helgen

I lördags sov Simon och Hanna över hos Eskil, William och Charlie. Christer och jag firade vår 2-åriga bröllopsdag.
Vi åkte in till stan och gick runt i affärer samt köpte jättegod oxfilé, taziki och bröd i Hötorgshallen som vi åt till middag.

I söndags var vi och hämtade Simon och Hanna i Tyresö, dom hade haft det bra. Direkt när vi kom hem försvann dom på kalas hos granntjejen som fyllde 6 år. Det visade sig att på kalaset var det bara en massa tjejer och Simon som enda killen, men han hade kul.
När dom var på kalas passade Christer och jag på att skruva ihop möblerna som vi köpte förra helgen på IKEA, och nu är alla saker på plats och Simon och Hanna är nöjda med sina rum.



Hanna fick en mindre hylla som gjorde att vi kunde ställa hennes dockskåp på bokhyllan.


Simon fick en skåp kombinerad hylla där man kan skjuta in hylla. Där står hans färdigbyggda legosaker mm. Dessutom köpte vi massa lådor som vi satte in i hans hylla(syns ej på bilden).

/S

Charlies dop

Förra lördagen var vi på Charlies dop i Enskede Kyrka, samma kyrka som Jörgen och Annika gifte sig i.
Eskil läste en jättefin dikt till Charlie och William fick hälla upp dopvattnet. Simon var uttråkad i kyrkan medans Hanna höll på och bläddrade i bibeln under större delen av dopakten. Därefter var det fika i församlingshemmet.
Eskil och William följde med oss hem efter fikat och sedan kom Jörgen, Annika och Charlie när städningen var avklarad. Dom stannade kvar på middag.
 

Söndagen tillbringde vi på IKEA till Christers stora glädje. Simon behövde en ny hylla och Hanna en ny bokhylla.
 


/S

RSS 2.0