Grillning

I helgen grillade vi alla dagar....  :-)
Fredag: Rostbiff samt ryggbiff med färsk potatis
Lördag: Grillspett
Söndag: 2 gånger, korv med bröd till lunch samt lövbiff med pommes fritt till middag.

Midddagen på söndag blev lite rolig, vi hade startat grillen och satt in pommesen för 4 personer. Efter en stund kom Simon och frågade om han fick äta middag hos Axel(pannkakor) och det fick han. Efter ytterligare en stund kom Hanna och sa "Me också" och självklart fick hon det. Så det blev endast jag och Susanne som åt hemma.

Det var nog i och för sig tur då det var lite lite kött, räckte precis till mig och Susanne. :)

MMS


/C


Nytt badrumsskåp

I helgen som var så satte vi upp ett badrumsskåp på toaletten nere. Gick ganska smidigt att få upp skåpet, enda missen vi gjorde var att vi satte handtagen på samma ställe vilket gjorde att när man dit dörren så hamnade ett handtag uppe och ett nere på skåpet.   :-)

Så kan det gå när man inte tänker till före....

MMS


/C


Idas dop samt 1-års kalas

Igår var vi på dop hela familjen, det var Idas tur att döpas och samtidigt ha 1-årskalas. Simon ville som vanligt ha slips och kavaj(även om det börjar bli lite liten nu) och Hanna hade en jättefin sommarklänning. Tyvärr så glömde jag ta foto på dem... kanske att det finns i "riktiga" kameran. Nedanstående bild är tagen med min mobil.

MMS


/C


Ericsson fest

Igår var det Ericssons årliga Gårdsfest och i år uppträde Lena Philipsson. Inge jättelångt uppträdande, hon körde en 5-6 låtar. Dessa gig måste vara artisternas brödföda och det blir säkert en finfin timpening för henne.

MMS


Mina uppgifter: Mingla samt servera öl... :-)

/C


Nytt rekord Helenelund -> Huddinge

Med början från igår så tänkte jag börja åka kommunalt. Till jobbet gick det smärtfritt men det var värre hem...

Jag tog 16.57-tåget från Helenelund och var framme i Huddinge 20.30 pga att jag satt i det tåg som orsakade "nedriven kontaktledning" vilket gjorde att vi var tvugna att vänta på att högspänningsledningarna jordades innan vi kunde flyttas över till ett nytt tåg. Tåget stannade mellan Årstaberg och Älvsjö.

Det tog väldigt lång tid innan banverket var framme och kunde börja jorda kablarna, skulle uppskatta ca 1-1.5 timme efter det att vi hade stannat. Sen skulle ett nytt tåg tas fram och alla skulle klättra över till den andra tåget innan vi kunde kröa vidare.

I och med att strömmen slogs ut så försvann även luftkonditioneringen så det bra varmt i de fulla vagnarna. Dock så var det ganska bra stämning i vagnarna, ingen som fick panik eller så pga dålig luft. Iallafall där jag satt/stod.

Som tur hade jag min nya mobil(G900), så jag lyssnade på ljudbok samt på matchen mellan Rumänien-Frankrike i EM.



/C


Första doppet

Poolen har varit igång i över en vecka och i helgen så var det dagis för premiärbadet. I söndags badade även jag(Christer) till Simon och Hannas förtjusning. Efter badet hade vi även vattenkrig med vattenballonger tillsammans med grannar för att sen gå över till vattenkrig med vattenslangarna. Kul och dyblött...

MMS


/C


Ny bil beställd

Till sist fick vi rumpan ur vagnen och lyckades bestämma oss vad och OM vi skulle ha en ny bil, valet föll på en 7-sittsig Ford S-max Titanium FlexiFuel.  Följande extrautrustning beställde vi:

* Parkeringssensor fram & bak
* Däcktryckmätare
* Elektrisk parkeringsbroms
* Bluetooth handsfree
* Eftermonterat larm och multimediapaket (dvd-skärmar i nackstöden)

Bilen kommer i oktober...



/C&S

Kolmården

Det är mycket djurparken nu... idag bar det av till Kolmården och det flöt riktigt bra trots mycket folk. Vi åkte 8 hemifårn och var framme vid safarientrén 9.40. Så vi kom långt fram i kön vilket var väldigt bra. Simon & Hanne tyckte det var jättekul att åka igenom safarin. Det var lite halvläskigt att åka in till björnarna och vargarna, vargarna var riktigt pigga och sprang runt bilarna. När vi kom ut från safarin var det jordens kö till safarin, så det var helt klart värt att vara där i god tid.

MMS


Bilder från Safarin:

   

Bilder från djurparken:

     

Susanne fick en fripassagerare:



/C&S


ÅF Familjedag på Skansen

SÅ var det dags igen för ÅFs familjedag på Skansen. Vi hade kanonväder, tyvärr var blev det ett liten kortare besök då Christer var tvungen att åka och jobba på Råsunda.

Lite bilder från idag:

      Nya bjrönungar på Skansen


 

/C

Ps. Nu kommer det nog komma tätare med bilder. Det verkar fungera att mobilblogga nu. Ds

RSS 2.0